CENİN'DE ÇATIŞMA

Dün (21 Mart Salı) akşam saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in batısındaki Rummane köyünde işgal güçlerinin baskınları yüzünden meydana gelen çatışmalarda işgal güçlerinin attığı gaz bombalarından dolayı yaralananlar oldu.  

Görüntülenme: 354 Tarih: 22 Mart 2023 20:23
CENİN'DE ÇATIŞMA

Yerel kaynaklarda verilen bilgilere göre işgal güçlerinin, Rummane köyü arazileri üzerine kurulan Salim askeri üssü tarafından köye baskın düzenlemesi üzerine çatışmalar çıktı. İşgalciler ahalinin evlerinin ve içinde muayene edilen hastaların yer aldığı sağlık merkezinin üzerine yoğun bir şekilde ses ve gaz bombaları attı. Atılan bu bombalar bazı kişilerin yaralanmasına ve nefes alma krizleri yaşamalarına neden oldu. 

Rummane köyünün sık sık işgal güçlerinin saldırılarına maruz kaldığı ve işgalcilerin zaman zaman köye giriş çıkışları kontrol etmek, aramalar yapmak amacıyla çevresinde askeri kontrol noktaları oluşturdukları belirtildi. 

İşgal güçlerinin bu yılın başından itibaren Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde gerçekleştirdiği saldırılarda 89 Filistinli şehit edildi. 

Bu arada esirlerin Ramazan'da toplu açlık grevine gideceklerine dair açıklama yapması sebebiyle bölgede gerginliğin arttığı belirtiliyor. İşgal zindanlarındaki esirler, işgal rejiminin baskılarını ve birtakım haklarını ellerinden almasını protesto amacıyla 14 Şubat tarihinde başlattığı sivil başkaldırı eylemini 37 gündür sürdürüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar