BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde dün (10 Mart Cuma) Yahudi yerleşim faaliyetlerini ve işgalcilerin cinayetlerini protesto gösterilerine sert bir şekilde müdahalede bulunan işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki Emir Me’mun Avde isimli genç şehit oldu ve onlarca kişi yaralandı. 

Görüntülenme: 424 Tarih: 11 Mart 2023 13:33
BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, Avde’nin Kalkiliya’nın kuzey girişindeki askeri kontrol noktası yakınlarında çıkan çatışma sırasında işgal güçlerinin açtığı ateşle göğsünden ağır bir şekilde yaralandığını ifade etti.
 

İşgal askerlerinin Filistinlilerin üzerine gerçek ve plastik mermilerle ateş açtığı, göğsünden yaralanan Filistinli gencin ağır yaralı olarak Kalkiliya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, doktorların yaralı gencin şehit olduğunu duyurdukları ve bir başka yaralının tedavisinin ise olay yerinde yapıldığı kaydedildi.
 

Emir Avde’nin şehadetiyle birlikte yılbaşından bu yana işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli sayısının 81’e yükseldiği, şehitlerden 15’inin çocuk ve birinin kadın olduğu belirtildi.
 

Nablus vilayetinde dün onlarca Filistinli Cuma namazını Beyta beldesindeki Subeyh Dağı civarında kıldı ve Cuma namazının ardından Yahudi yerleşimini ve işgal güçlerinin cinayetlerini protesto için yürüyüş düzenlendi.
 

Nablus’un doğusundaki Beyt Decen beldesinde ve Karyut köyünde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Filistin Kızılay Derneği, Beyt Decen’de işgal güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında 12 kişinin yaralandığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar