NAKAB BÖLGESİNDE GÖSTERİ DÜZENLENDİ

 

Görüntülenme: 550 Tarih: 10 Mart 2023 09:08
NAKAB BÖLGESİNDE GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Wafa Haber Ajansı'nın yayınladığı habere göre bugün (9 Mart Perşembe) Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin güney kesiminde yer alan Nakab bölgesinde işgal rejiminin Filistinlilerin evlerini yıkma ve arazilerini tahrip etme politikasına karşı geniş çaplı bir gösteri düzenlendi. Gösteriye siyasi liderlerden, aktivistlerden ve sivil toplum kuruluşlarının ileri gelenlerinden de birçok kişi katıldı. 

Gösteri öğleden önce Nakab bölgesinin merkezi durumundaki Bi'ru's-Seba şehrinde Mahkemeler Sitesi'nin önünde toplanılarak başlatıldı. Katılımcılar bu gösteriyi işgal rejiminin Nakab bölgesinde yaşayan Filistinlilerin evlerini yıkmasını, ağaçlarını sökmesini, arazilerini tahrip etmesini ve kendilerini göçe zorlamasını protesto amacıyla düzenlediklerini dile getirdiler. 

Gösterinin, 48 Bölgesi Arap Toplumu Yüksek Takip Komitesi'ne bağlı En-Nakab Arapları Yüksek Yönlendirme Komitesi'nin girişimiyle düzenlendiği belirtildi. Nakab bölgesindeki muhtelif yerel yapılanmaların, bölgesel meclislerin ve köy meclislerinin de destek verdiği ifade edildi. 

İşgal rejimi Nakab bölgesindeki Filistinlileri göçe zorlamak amacıyla sürekli baskı yapıyor. Bu bölgedeki köylerin birçoğunu resmen tanımadığı için ahalisine de kimlik vermiyor. Bu köyleri resmen tanımamasını gerekçe göstererek zaman zaman buralardaki evleri ve hayvan yetiştirmede kullanılan ağılları toptan yıkıyor. Bu yılın başından itibaren de bölgede onlarca evin işgal güçleri tarafından "resmen tanımama" gerekçesine binaen yıkıldığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar