EL HALİL VE BEYTLAHİM'DE ÇATIŞMA

Dün (7 Mart Salı) akşam saatlerinde Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenleyip 6 kişiyi şehit etmek, biri ağır 26 kişiyi de yaralamak suretiyle büyük bir katliam gerçekleştiren işgal güçleri Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil ve Beytlahim'de de saldırılar düzenledi ve çatışmalara neden oldular. Çatışmalarda birçok kişinin yaralandığı veya atılan gaz bombalarından etkilendiği haber verildi.  

Görüntülenme: 378 Tarih: 08 Mart 2023 19:49
EL HALİL VE BEYTLAHİM'DE ÇATIŞMA

Basın aktivisti Muhammed Ivad'ın verdiği bilgilere göre işgalciler El-Halil'in güneyindeki Beytu Ummer kasabasında iki ayrı mıntıkaya baskın düzenledi. İşgalci askerler buralarda evlerin ve dükkanların çatılarına çıkarak ahaliye gerçek ve lastik kaplamalı mermilerle saldırdılar. İki kişi lastik kaplamalı mermiyle yaralanırken birçok kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi. 

El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı'nda ve El-Halil'in güneybatısındaki Harsa köyünde de çatışmalar meydana geldi. Buralarda vatandaşlardan bazılarının işgal askerlerinin attığı gaz bombalarının yaydığı zehirli gazları solumak zorunda kaldıkları ve solunum krizleri yaşadıkları belirtildi. 

Beytlahim'in Husan köyünde meydana gelen çatışmalarda da bir gencin mermiyle yaralandığı birçok kişinin de gaz bombalarından zarar gördüğü haber verildi.

Beytlahim şehrinin kuzey girişinde esirlere destek ve işgal rejiminin katliamlarını protesto amacıyla düzenlenen barışçıl bir gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunmasının da çatışmalara yol açtığı ve bazı kişilerin atılan gaz ve ses bombalarından zarar gördükleri, kendilerine olay yerinde müdahale edildiği haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar