YARALI FİLİSTİNLİ GENÇ MAHMUD HAMDAN ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin dün (1 Mart Çarşamba) öğle saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Eriha'ya düzenledikleri baskında ağır yaralanan Filistinli bir genç yaralanmasından birkaç saat sonra akşam saatlerinde, almış olduğu yaraların tesiriyle hayatını kaybetti. İşgalci siyonistler ilk yardım ekiplerinin ona müdahale etmesine engel olmuş ve yaralı halde kendisini esir etmişlerdi. 

Görüntülenme: 448 Tarih: 02 Mart 2023 23:38
YARALI FİLİSTİNLİ GENÇ MAHMUD HAMDAN ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, 22 yaşındaki Mahmud Cemal Hasan Hamdan isimli gencin işgal güçlerinin Eriha'daki Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskın esnasında onların mermilerine hedef olarak aldığı ağır yaraların tesiriyle hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Esirler Komitesi, dün öğle saatlerinde yaralanan ve yaralı olarak işgal güçleri tarafından esir edilen Mahmud Hamdan'ın da şehit olmasıyla birlikte Esirler Hareketi şehitlerinin sayısının 236'ya ulaştığını, işgal güçleri tarafından rehin tutulan şehit naaşı sayısının da 14'e çıktığını bildirdi. Açıklamaya göre Esirler Hareketi mensupları arasından şehit edilen 236 kişiden 81'i doğrudan silahlı saldırıyla şehit edildi. 

İşgal güçlerinin dün Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında 3 kişi yaralanmış, 6 kişi esir edilmişti. 

Filistin Kızılayı, ekiplerinin üç yaralıya müdahale ettiğini ve bunlardan birinin durumunun ağır olduğunu, durumu ağır olan yaralının işgal güçlerinin saldırılarında karnından yara aldığını  duyurmuştu. 

Dün görgü tanıkları işgal güçlerinin yaklaşık 20 askeri araçla mülteci kampına baskın düzenlediğini ve bir evi muhasaraya aldıklarını, bu eve füzelerle saldırdıklarını, bunun üzerine evde bulunanlarla saldırgan işgal güçleri arasında çatışmalar çıktığını dile getirdiler. 

İşgal güçlerinin saldırısı esnasında muhasaraya alınan evden ve çevreden dumanların yükselmesinin görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. 

Mülteci kampındaki camilerin hoparlörlerinden işgal güçlerine karşı direniş gösterilmesi için çağrılar yapıldı. 

İşgal güçleri, Eriha'da bir yerleşimci teröristin öldürülmesine 4 yerleşimci teröristin de yaralanmasına neden olan eylemleri gerçekleştiren direnişçileri ele geçirme iddiasıyla iki günden beri Eriha şehrini abluka altında tutuyorlardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar