BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor. 

Görüntülenme: 430 Tarih: 01 Mart 2023 06:25
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 61 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Bu eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor. 

Rapora göre eylemlerden 12'si ateş açma, 5'i ateş yakma veya molotof kokteyli atma eylemi. Yerleşimci terör çetelerine ait iki araba yakıldı. Yerleşimci çetelerin önlenmesi amacıyla 13 direniş eylemi gerçekleştirildi ve bu eylemlerde yerleşimci terör çetelerine ait 9 araç tahrip edildi. 20 yerde de işgal güçleriyle çatışma meydana geldi. 

Kudüs'te Anata kasabasında direnişçiler işgal güçlerine ateş etti. Burada ve ayrıca Kudüs'ün Ebu Dis ve Hızma kasabalarında işgal güçleriyle direnişçiler arasında çatışmalar meydana geldi. 

Ramallah'ta Uttare askeri kontrol noktasında, Sencel'de, Beyt İl yahudi yerleşim merkezi civarında ve Silvad'da işgal güçleriyle çatışmalar meydana geldi. El-Haramiyye Vadisi'nde Filistinliler yerleşimci terör çetelerine engel oldu ve onların araçlarını tahrip ettiler. Ayrıca Mevdi'eyn yahudi yerleşim merkezinde ve Silvad'da onlarla karşı karşıya geldiler. 

Nablus'ta iki yerleşimci Filistinlilerin kendilerine karşı çıkması sebebiyle yaralandı ve araçları tahrip edildi. Huvvara'da Yitzhar yahudi yerleşim merkezinde de yerleşimcilerle çatışma oldu. Nablus'un Eski Şehir kısmında, Gerezim Tepesi'nde, Sarra kontrol noktasında, Shavi Shamron kontrol noktasında, Sabih Tepesi'nde, Mecdu'l-Yem yerleşim merkezinde, Kusra'da, Za'tere kontrol noktasında direnişçiler işgal güçlerine ateş açtı, Deyru Şeref ve Beyta'da onlarla çatışmaya girdiler.

Kalkilya'da da yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi. 

El-Halil'deki Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezinde bir ateş açma eylemi, Gush Etzion yahudi yerleşim merkezinde ve Beytu Ummer'de yerleşimci terör çetelerine karşı direniş gerçekleştirildi ve onların araçları taşlandı. 

Cenin'deki Shakid yahudi yerleşim merkezi civarında da işgal güçleriyle çatışma oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar