ERİHA YAKININDAKİ EYLEMLERDE BİR SİYONİST ÖLDÜRÜLDÜ

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre dün (27 Şubat Pazartesi) akşam saatlerinde Batı Şeria'nın orta kesiminin doğusunda yer alan Eriha şehrinin yakınlarında gerçekleştirilen iki ayrı ateş açma eyleminde bir yerleşimci terörist öldürülürken 4 yerleşimci terörist de yaralandı.  

Görüntülenme: 504 Tarih: 28 Şubat 2023 18:31
ERİHA YAKININDAKİ EYLEMLERDE BİR SİYONİST ÖLDÜRÜLDÜ

Birinci eylemde direnişçi, yerleşimci teröristin kullandığı bir aracı sıkıştırarak üzerine ateş etti ve işgal güçleri tarafından yapılan ilk açıklamada, arabada bulunan bir yerleşimcinin isabet aldığı ve acilen tedavi için hastaneye kaldırıldığı ancak hayatından ümit kesildiği belirtilmiş, sonraki açıklamada da hayatını kaybettiği duyurulmuştu. 

Bu eylemi gerçekleştiren direnişçinin aynen Nablus'un Huvvare kasabasında geçtiğimiz pazar günü iki işgalci askerin ölmesine sebep olan eylemi gerçekleştiren direnişçi gencin yöntemini kullandığı, önce işgalci teröristin arabasıyla çarpıştığı sonra kendi arabasından inerek yerleşimci teröristin üzerine ateş ettiği, sonra da sorunsuz bir şekilde oradan uzaklaştığı belirtildi. 

Bu olaydan kısa bir süre sonra, bu eylemin gerçekleştirildiği yerin çok yakınında bir yerde bir başka ateş açma eylemi gerçekleştirildi ve bu eylemde de yerleşimci teröristlerden 4 kişi yaralandı. 

Eylemlerden sonra işgalci askerlerin bölgede geniş çaplı arama başlattıkları haber verildi. 

Her iki eylemin de yerleşimci teröristlerin pazar gecesi Nablus'un Huvvare kasabasında gerçekleştirdikleri korkunç saldırılara karşı birer intikam eylemleri olduğu ifade edildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) yaptığı açıklamada Eriha'da gerçekleştirilen kahramanca eylemlerin işgalci teröristlerin saldırganlıklarına tabii bir cevap olduğunu dile getirerek yerleşimci çetelerin devamının gelmesini beklemeleri gerektiğini hatırlattı.

Hamas açıklamasında işgal rejiminin ve onun koruduğu yerleşimci terör çetelerinin, gerek işgalci askerler ve gerekse çeteler vasıtasıyla gerçekleştirdikleri saldırıların karşılıksız kalmayacağını dikkate almak zorunda olacaklarını ifade etti. 

İşgal güçlerinin özel olarak himaye ettiği 400 civarında yahudi yerleşimci terörist evvelki gece Huvvare kasabasında büyük bir yangın çıkarmış, insanlara silahlarla, bıçaklarla ve kamçılarla saldırarak 100 civarında Filistinliyi yaralamış, onlarca arabayı, evi ve iş yerini yakmıştı. Terörist çeteler Za'tere beldesinde de Samih Mahmud Aktaş isimli 37 yaşında bir Filistinliyi şehit etmişlerdi. Samih Aktaş'ın geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki deprem sonrasında arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan Filistinli ekip içinde yer aldığı haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar