İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA YENİ BİR SAVAŞ KAPIDA

Siyonist rejim ile Filistinliler arasındaki gerilim ve çatışma, Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala arttı. 

Görüntülenme: 518 Tarih: 27 Şubat 2023 19:31
İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA YENİ BİR SAVAŞ KAPIDA

Pazar günü işgal altındaki Filistin'in Nablus bölgesi, Filistinli Mücahitler tarafından 2 Siyonistin öldürüldüğü bir başka şehitlik operasyonuna tanık oldu.Son iki ayda işgal altındaki topraklarda Siyonistlere karşı önemli sayıda şehitlik operasyonları düzenlendi.Bu operasyonlar esnasında önemli sayıda işgalci yaralandığı veya öldüğü bildirildi.

Bu sorun, son iki ayda 50'den fazla Filistinlinin şehit olmasına neden olan Netanyahu hükümetinin liderlerinin şiddet yanlısı, aşırılık yanlısı ve Filistin karşıtı politikalarının sonucudur.

Itmar Ben Guer liderliğindeki Siyonist rejimin İç Güvenlik Bakanlığı, Filistinlilere karşı katı plan ve programlar takip ediyor.Ben Guer'in emriyle Siyonist rejimin hapishanelerindeki Filistinli tutsaklar ağır baskılara maruz kaldı. Bu mevzu Direniş örgütleri tarafından ciddi uyarılara neden olan bir konudur.Bu soruna cevap olarak Filistin direnişi Sidirot bölgesine füze saldırıları düzenledi.Bu eyleme ve Filistin direnişinin uyarısına yanıt olarak Ben Guer, bu konuların Filistinli tutsaklara karşı sert davranmamı engellemeyeceğini söyledi.

Hamas'ın askeri şube sözcüsü Ebu übeyde, Siyonistlerin Filistin bölgelerine karşı vahşi saldırıları ile ilgili: "Gazze direnişi, Siyonist düşmanın Batı Şeria'da halkımıza karşı artan suçlarını izliyor ve sabrı tükeniyor." diye söyledi.

Ayrıca Ben Guer, Siyonist yetkilileri endişelendiren bir konu olan Siyonist rejimin esaretindeki Filistinli savaşçıların infaz yasasının uygulanmasını takip ediyor.Likud partisi, Ben Guerr ile temasa geçerek işgal altındaki topraklardaki mevcut durum ve artık Ramazan ayına yaklaşmış olmamız nedeniyle Filistinli savaşçıların infazından uzak durmasını istedi ancak bu konuyu kabul etmemiş ve bu konunun uygulanması gerektiğini açıklamıştır.Siyonist rejimin yasama bakanları komitesi en son bu yasayı pazar günü onayladı.

tesnim

Yorumlar