İŞGALCİ İSRAİL NABLUS'U KUŞATMA ALTINA ALDI

Dün (26 Şubat Pazar) gece yahudi yerleşimci terör çetelerinin, işgal askerlerinin himayesi altında düzenledikleri baskınla savaş alanına çevirdikleri, bir kişiyi şehit ettikleri 100 kişiyi yaraladıkları onlarca ev, iş yeri ve arabayı da yaktıkları Nablus vilayeti işgal güçleri tarafından sıkı bir askeri kuşatmaya alındı.  

Görüntülenme: 495 Tarih: 27 Şubat 2023 05:25
İŞGALCİ İSRAİL NABLUS'U KUŞATMA ALTINA ALDI

Nablus vilayeti sınırları içindeki Huvvare, Avrata, Murabba'a ve Za'tara kontrol noktalarının işgal güçleri tarafından trafiğe kapatıldığı, Nablus şehrinin güneyindeki Beyta kasabası girişinin de beton kütlelerle kapatıldığı bildirildi. Nablus şehrinin güneybatısındaki Sarra kasabasında da vatandaşların hareketlerinin engellendiği, işgal güçlerinin şehrin girişlerinde dolaştıkları haber verildi.

İşgal askerlerinin Nablus'un güneyindeki El-Lubben Eş-Şarkiyye kasabasının ana girişine kurdukları kontrol kapısını da kapalı tutmaya devam ettikleri belirtildi. 

İşgal güçlerinin özel olarak himaye ettiği 400 civarında yahudi yerleşimci terörist dün gece Huvvare kasabasında büyük bir yangın çıkarmış, insanlara silahlarla, bıçaklarla ve kamçılarla saldırarak 100 civarında Filistinliyi yaralamış, onlarca arabayı, evi ve iş yerini yakmışlardı. Terörist çeteler Za'tere beldesinde de Samih Mahmud Aktaş isimli 37 yaşında bir Filistinliyi şehit etmişlerdi. Samih Aktaş'ın geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki deprem sonrasında arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan Filistinli ekip içinde yer aldığı haber verildi. 

Şehit Samih Aktaş'ın cenazesi büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle kaldırıldı.

İşgal yönetimi ise kendi köpeklerini oldum olasıya salarken Filistinlilerin taşlarını bağlamayı tercih ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar