FİLİSTİN ESİRLER HAREKETİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Esirler Hareketi Acil Durumlar Ulusal Yüksek Komitesi, Filistinli esirlerin idam edilmesine imkan veren yasa tasarısının cani işgal rejiminin içindeki kin ve nefret duygularını dışa yansıttığını, gerek işgal zindanlarındaki esir direnişçilerin ve gerekse dışarıdaki direnişçilerin mücadelelerindeki kararlılıklarını artırmaktan başka bir sonuç doğurmayacağını dile getirdi.  

Görüntülenme: 421 Tarih: 27 Şubat 2023 10:29
FİLİSTİN ESİRLER HAREKETİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Komite, bugün (27 Şubat Pazartesi) yaptığı açıklamada, "Böyle bir yasa gereğince işgal yönetimi tarafından gasp edilen, onun işgalci askerleri ve yerleşimcileri tarafından kirletilen yaralı vatanın çağrısına kulak veren her özgür direnişçinin idam edilmesi mümkün olabilecektir." ifadesine yer verildi. 

Açıklamada Filistinli esirleri en temel haklarından yoksun bırakan, onların ekmeklerini ve sularını kesen aşırı ırkçı bakan Ben-Gvir'in aşırılıklarının önünün kesilmesi, ona artık dur denilmesi gerektiği vurgulandı. Onun aşırılıklarının devam etmesi durumunda Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte esirler arasında bir genel açlık grevinin başlatılmasının söz konusu olabileceği hatırlatıldı. 

Esirler Hareketi, Filistin halkını ve liderlerini mümkün olan bütün yollarla işgal zindanlarındaki esirlere destek vermeye, onların özgürlüklerine ve onurlarına kavuşmasına kadar mücadele etmeye çağırdı. 

Aşırı ırkçı faşist Netanyahu hükümeti eylemlere karışan Filistinlilerin idam edilmesine imkan veren yasa tasarısının işgal rejiminin sözde parlamentosuna sunulmasını kabul etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar