BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistinli direnişçiler dün gece ve bu sabah (25 Şubat Cumartesi) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde işgal güçlerini hedef alan 12 eyleme imza attı. 

Görüntülenme: 463 Tarih: 25 Şubat 2023 16:27
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistinli direnişçilerin son saatlerde Nablus, Eriha, El-Halil, Cenin ve Tulkerem’de işgal güçlerine ait kontrol noktalarını, araçları ve askeri kışlaları hedef aldıkları belirtildi.
 

Direnişçiler Eriha kentinin kuzeyindeki 90 nolu caddede işgal ordusuna ait bir araca el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenledikten sonra bölgeden uzaklaşmayı başardı.
 

Aslan Yuvası Grupları da Nablus’ta Sarra Kışlası’na saldırı düzenlediğini ve Nablus Katliamı’na ilk misilleme olarak gerçekleştirdikleri eylemde işgalci iki askerin yaralandığını, hızla geçen bir araçtan kışlaya ateş açılmasının ardından işgal güçlerinin Sarra kontrol noktasını her iki yönde geçişlere kapattığını duyurdu.
 

Filistinli direnişçilerin Nablus’un doğusundaki Beyt Furik askeri kontrol noktasına ve kentin güneyinde yer alan El-Murabbaa bölgesi yakınlarında işgal güçlerine ateş açtıkları bildirildi.
 

Filistinli direnişçiler ayrıca Huvara beldesi girişinde işgal güçlerine ait bir kulübeyi ateşe verirken, duvarlarına Aslan Yuvası Grupları’nın armasını çizdi.
 

Direnişçilerin Tulkerem’de de güneydeki Cebbara kontrol noktasına ve batıdaki askeri kontrol noktasına, ayrıca El-Halil’deki Halul köprüsü yakınlarında işgal güçlerine ateş açtıkları ve El-Arrub Kampı’nın girişindeki askeri gözetleme noktasını ateşe verdikleri kaydedildi.
 

Filistinli direnişçilerin Cenin’de Dotan kontrol noktasına ateş açtıkları ve El-Celeme kontrol noktasına el yapımı patlayıcı attıkları ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar