EL HALİL'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı ahalisinden olan 22 yaşındaki Muhammed Cevabire'nin işgalcilerin saldırılarında aldığı ağır yaraların tesiriyle bugün (24 Şubat Cuma) sabah şehit olduğu duyuruldu.  

Görüntülenme: 590 Tarih: 25 Şubat 2023 09:08
EL HALİL'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

El-Halil'de bulunan Halk Hastanesi'ndeki tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre Cevabire, işgalcilerin saldırısında kafasından gerçek mermiyle yaralandığı için yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Kafasına isabet eden merminin beyninin önemli bir kısmının hasar görmesine neden olduğu tespit edildi. Doktorlar onun hayatını kurtarabilmek için büyük çaba sarf ettiler. Ancak işgalci katillerin attığı mermilerin açtığı hasar gencin hayatını kaybetmesine neden oldu. 

Muhammed Cevabire'nin işgal güçlerinin, ikamet ettiği mülteci kampına düzenlediği baskında saldırıya maruz kalan komşularına yardım etmeye çalıştığı sırada işgalci keskin nişancıların gerçek mermiyle saldırılarına hedef olduğu ve başından isabet alarak ağır yaralandığı belirtildi. Haberlerde işgalci askerlerin onu başından kasten vurduklarına dikkat çekildi. 

Cevabire'nin de şehit olmasıyla birlikte bu yılın başından itibaren işgal güçleri ve yahudi yerleşimciler tarafından şehit edilen Filistinlilerin sayısının 65'i bulduğu belirtildi. Bunlardan 4'ü işgal rejiminin gerilla gücü olarak kullandığı yahudi yerleşimci terör çeteleri tarafından şehit edildi. Şehit edilenlerin 13'ünün çocuk, 4'ünün yaşlı olduğu ifade edildi. Bir kişi de işgal zindanlarında kasıtlı tıbbi ihmal sebebiyle şehit oldu.

İşgal güçlerinin son dönemde gerçekleştirdikleri saldırılarda kafadan hedef alarak, öldürme kastı taşıyan saldırıları artırmaları sebebiyle şehit sayısında artış gözlemlendiği dile getiriliyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar