BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ

İşgal güçlerinin 22 Şubat Çarşamba günü Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinde gerçekleştirdiği korkunç katliamdan sonra Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde işgal güçlerine ve onların gerilla güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimci terör çetelerine karşı direniş eylemlerinde belirgin bir artış olduğu gözlemlendi. 

Görüntülenme: 472 Tarih: 24 Şubat 2023 19:38
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 53 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Bu eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor. 

Rapora göre 8 ateş açma, 3 el yapımı patlayıcı veya molotof kokteyli atma, 4 yerleşimci çetelere karşı durma ve onların araçlarını tahrip etme eylemi gerçekleştirildi. 34 farklı noktada da işgal güçleriyle çatışmalar vuku buldu. 

Kudüs'ün Sur Bahir, Et-Tur, El-İsaviyye, Ebu Dis, Beytu Ecza, Silvan, Ram, Kalendiya geçiş noktası başta olmak üzere çok farklı semtlerinde ve kasabalarında çatışmalar meydana geldi. 

Batı Şeria'nın da hem kuzey hem de güney kesiminde birçok noktada çatışma meydana geldi. Ayrıca farklı noktalarda direnişçiler işgalci askerlere ateş etti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar