BATI ŞERİA'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Bugün (21 Şubat Salı) sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin vilayetinin değişik bölgelerine işgal güçleri tarafından baskınlar düzenlenmesi direnişçilerle aralarında şiddetli çatışmalar meydana gelmesine neden oldu.  

Görüntülenme: 352 Tarih: 21 Şubat 2023 23:38
BATI ŞERİA'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Direnişçiler Cenin Mülteci Kampı civarında işgal güçlerinin askeri araçlarına karşı durdu ve işgal askerlerinin üzerine yoğun bir şekilde ateş ettiler.

Diğer yandan işgal güçlerinin bugün sabah saatlerinde Nablus'un güneyindeki Urif köyüne yaptıkları baskında bir arabayı ve bir de motorlu testereyi çaldıkları haber verildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Kemal Kevkeş isimli bir vatandaşın arabasına ve Isam Es-Safdi adlı bir vatandaşın da ağaç kesmekte kullandığı motorlu testeresine el koydular. 

İşgal güçlerinin baskında ayrıca bazı evleri bastıkları ve özgürleştirilmiş eski esirlerden olan iki kişiyi gözaltına aldıkları haber verildi. 

İşgal güçlerinin Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde dün gece ve bugün sabah gerçekleştirdikleri baskınların tümünde ise toplamda 21 kişiyi gözaltına aldıkları bildirildi. Gözaltına alınanların birçoğunun El-Halil'in güneyindeki El-Fevvar Mülteci Kampı ahalisinden olduğu belirtildi. 

Bu arada işgal güçlerine karşı direniş eylemleri de devam ediyor. Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 27 direniş eylemi gerçekleştirildi. Bunlardan 4'ünün ateş açma eylemi olduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar