CENİN VE NABLUS'TA DİRENİŞ EYLEMİ

Filistinli direnişçiler dün gece ve bu sabah (18 Şubat Cumartesi) erken saatlerde Cenin ve Nablus’ta işgal güçlerine yönelik ateş açma ve el yapımı patlayıcı (EYP) atma eylemi gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 461 Tarih: 18 Şubat 2023 01:23
CENİN VE NABLUS'TA DİRENİŞ EYLEMİ

Yerel kaynaklar, Filistinli direnişçilerin bu sabah erken saatlerde Cenin’in batısındaki Merec İbn Amir bölgesinde ırkçı ayrım duvarı yakınlarında görevli işgal askerlerine ateş açtığını ve EYP attığını söyledi.
 

Kaynaklar, Filistinli direnişçilerin eylemlerini gerçekleştirdikten sonra bölgeden uzaklaşmayı başardıklarını ifade etti.
 

Nablus’ta ise Filistinli direnişçilerin dün gece kentin güneybatısındaki Surra askeri kontrol noktasına ateş açtığı belirtildi.
 

Filistinli direnişçiler daha önce de Nablus’taki Cirzim Dağı zirvesinde kurulu işgal ordusuna ait askeri noktaya ateş açmıştı.
 

Bu arada, Aslan Yuvası Grupları Batı Şeria ve Kudüs’teki Filistinli direnişçi gençlere sivil itaatsizlik eylemi yapma, otomobil lastiği yakma, işgal güçlerine ait güvenlik kameralarını kırma ve işgal askerlerini şaşırtma çağrısında bulundu.
 

Filistin Bilgi Merkezi, Filistinli direnişçilerin 10-16 Şubat tarihleri arasında işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik 218 direniş eylemi gerçekleştirdiklerini, söz konusu eylemlerde 4 işgalcinin öldüğünü ve 8 işgalcinin yaralandığını, aynı dönemde 6 Filistinlinin de şehit olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar