ŞUAFAT'TA GENEL GREV

İşgal altındaki Kudüs şehrine bağlı Şuafat Mülteci Kampı ahalisi, işgal rejiminin baskı, abluka ve toplu cezalandırma uygulamalarını protesto amacıyla bugün (16 Şubat Perşembe) tüm sektörlerde genel grev uygulaması başlattı.  

Görüntülenme: 464 Tarih: 16 Şubat 2023 11:52
ŞUAFAT'TA GENEL GREV

İşgal güçlerinin son günlerde sık sık Şuafat Mülteci Kampı'nın ana girişini kapatarak ahaliye baskı yaptığı, özellikle de sabahleyin memurların, işçilerin ve öğrencilerin yola çıkış saatlerinde geçişleri zorlaştırarak çalışanların işlerine, öğrencilerin de okullarına geç kalmalarına sebep oldukları dile getirildi. 

Ayrıca işgalci askerlerin Şuafat Mülteci Kampı kontrol noktasında Kudüslülere aşağılayıcı muamelelerde bulundukları, arama esnasında kendilerine hakaret ettikleri, bazılarını darp ettikleri, bazılarını da gözaltına aldıkları belirtildi. 

Bu arada işgal yönetiminin Kudüs'te yeni yıkım kararları çıkardığı haber verildi. Yeni kararlarla yıkılması hedeflenen evlerden bazılarının Kudüs'e bağlı İsaviyye kasabasında yer aldığı belirtildi. 

İşgal yönetimi Kudüs'te yahudileştirme faaliyetlerini hızlandırmak ve buranın ahalisini göçe zorlamak amacıyla Kudüs şehrinin içinde ve bu şehre bağlı kasabalarda yıkım faaliyetlerini artırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar