TERÖRİST İSRAİL ŞEHİT MUHAMMED EL-CA'BERİ'NİN AİLESİNE AİT EVİ HAVAYA UÇURDU

İsrail işgal güçleri, Kiryat Arba direniş eylemini gerçekleştirmesinden sonra şehit edilen Muhammed El-Ca'beri'nin ailesine ait evi bugün (16 Şubat Perşembe) sabah içine yerleştirdiği bombaları patlatarak havaya uçurdu.  

Görüntülenme: 415 Tarih: 16 Şubat 2023 22:10
TERÖRİST İSRAİL ŞEHİT MUHAMMED EL-CA'BERİ'NİN AİLESİNE AİT EVİ HAVAYA UÇURDU

İşgal güçleri evin havaya uçurulması için iki kez arka arkaya bomba patlatma işlemi gerçekleştirdi. 

İşgal güçlerinin şehidin ailesinin evini havaya uçurmak amacıyla düzenledikleri baskın ahaliyle aralarında çatışma çıkmasına neden oldu. 

İşgal güçleri evin havaya uçurulması işlemleri için hazırlıklar yapmak amacıyla dün akşam saatlerinden itibaren, evin bulunduğu El-Halil'in güney kesimine baskın düzenlemiş, ana yolları kapatmış, bazı binaların çatılarına çıkmış, içinde şehidin yakın çevresinden altı ailenin ikamet ettiği ve dört kattan oluşan evi tamamen boşaltmışlardı. 

Bomba konusunda uzman olan bazı kişiler evin içine girerek bombaları yerleştirmiş, yıkılması hedeflenen evin çevresinde bulunan binalarda ikamet eden aileleri de evlerini terk etmeye zorlamışlardı. 

Bölgedeki Filistinli gençler şehit El-Ca'beri'nin ailesinin evine çıkan yollarda lastikler yakarak tepkilerini ortaya koydular. 

İşgal mahkemesi ailenin evin yıkılması kararına yaptığı itirazı reddederek 5 Şubat 2023 tarihinde evin yıkılması kararını kesinleştirmişti. 

Muhammed El-Ca'beri 29 Ekim 2022 tarihinde siyonist işgal rejiminin, El-Halil'in kalbine adeta bir hançer gibi saplamış olduğu Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezinde bir direniş eylemi gerçekleştirerek bir yerleşimciyi öldürmüş 5 yerleşimciyi de yaralamıştı. 

Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezi sık sık Filistinlilere yönelik vahşi saldırıları gerçekleştiren siyonist terör çetelerinin ikamet ettiği bir terör merkezi niteliği taşıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar