NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İsrail işgal güçlerin bugün (13 Şubat Pazartesi) sabah erken saatlerde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrine düzenledikleri baskında 22 yaşındaki Emir Bestami isimli bir genç şehit edildi.  

Görüntülenme: 408 Tarih: 14 Şubat 2023 17:22
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre Bestami karnından vurularak ağır yaralandı. Hızlı bir şekilde Rividya Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kısa süre sonra hayatını kaybettiği duyuruldu. 

Saldırıda ayrıca 5 gencin gerçek mermiyle yaralandığı, bunlardan birinin durumunun tehlikeli düzeyde ağır olduğu haber verildi. Ayrıca çok sayıda vatandaş işgal güçlerinin birkaç saat süren operasyon süresince attıkları göz yaşartıcı gaz bombalarından zarar gördü. 

İşgal güçlerinin Hayfa Caddesi'nde ve El-Kindi Okulu civarında bulunan bir apartmanda bir daireyi kuşatmaya aldıkları ve bazı gençlerden kendilerine teslim olmalarını istedikleri, ancak gençlerin bunu kabul etmedikleri, çıkan çatışmanın ardından gençlerden ikisini esir aldıkları ve baskına maruz kalan dairede kan izlerine rastlandığı belirtildi. 

İşgal güçlerinin ayrıca kuşatmaya alınan apartmanın civarında Amr Et-Tavil isimli bir genci esir aldıkları bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar