KUDÜS'TE ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin Kudüs'ün güney kesiminde yer alan Cebelu'l-Mukebbir kasabasında işgal güçlerinin, Beşir, Uveysat ve El-Husayni ailelerine ait 5 evi yıkmak amacıyla bugün (13 Şubat Pazartesi) sabah düzenledikleri baskında çıkan çatışmalarda 30 Kudüslü yaralandı.  

Görüntülenme: 443 Tarih: 14 Şubat 2023 04:25
KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Kudüs'teki Kızılay teşkilatı, 25 kişinin kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandığını, 5 kişinin de atılan gaz bombalarından dolayı nefes alma krizi yaşadığını duyurdu. 

İşgal güçleri sabahın erken saatlerinde baskın düzenleyerek Beşir ailesinin evlerini kuşatmaya aldı, sonra evlerde bulunan kişileri şiddetli bir şekilde darp etmeye başladılar. Bu şekilde saldırıya uğrayanların arasında kadınların da olduğu belirtildi. Eymen Adnan Beşir isimli genci de esir ettiler. 

Ardından işgal güçleri Edhem Beşir'in evini yıktılar. Sonra da onun babası İbrahim Beşir ile kardeşi Zeyd'in evini yıkmak amacıyla onların evlerine ulaşabilmek için, yandaki kerpiç duvarı yıktı ve ağaçları kestiler. 

İşgal güçleri ayrıca Cebelu'l-Mukebbir'de yıkım faaliyetlerini organize etmek amacıyla Şeyh Sa'd Yolu'nu kapattılar. 

İşgalcilerin baskın ve yıkım faaliyetleri gençlerle aralarında çatışmalara neden oldu. 

Evleri yıkım tehdidiyle karşı karşıya olan aileler kendi evlerini kendi elleriyle yıkmayacaklarını ve işgal güçlerinin kendilerini vatanları olan Kudüs'ten sürgün etme politikalarına boyun eğmeyeceklerini dile getirdiler. 

İşgal rejimi Cebelu'l-Mukebbir'de 280 bina ve tesisi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar