FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLER SİYONİST REJİME GERİ ADIM ATTIRDI

İşgal yönetimine bağlı cezaevleri yönetimi yetkililerinin kadın esirlerin taleplerini kabul etmesinden sonra, işgal zindanlarındaki esirler hareketi başlatmış olduğu eylemi bugün (3 Şubat Cuma) sabahtan itibaren durdurma kararı verdi. 

Görüntülenme: 439 Tarih: 04 Şubat 2023 14:07
FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLER SİYONİST REJİME GERİ ADIM ATTIRDI

Esirler İletişim Ofisi'nin Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında esirler hareketi liderliğinin cezaevleri yönetimiyle yaptığı görüşmeler sonucunda kadın esirlerin taleplerinin kabul edilmesi üzerine tüm işgal zindanlarındaki eylemin durdurulması kararı verildiği belirtildi. 

Açıklamada kadın esirlerin kaldığı cezaevlerinde 5 Şubat Pazar sabahından itibaren normal sürece geçileceği belirtildi. 

Bir haftadan beri Damon Cezaevi'ndeki kadın esirler işgal rejimi gardiyanlarının baskılarına ve şiddet uygulamalarına maruz kalıyordu. Bütün elektrikli aletlerine ve özel eşyalarına el konmuştu. Saldırılarda kadın esirler darp edilmiş ve üzerlerine göz yaşartıcı gaz ve biber gazı sıkılmıştı. Kadın esirlerin temsilcisi Yasemin Şa'ban hücreye kapatılmıştı. 

Kadın esirlere yönelik kötü muamelelerden dolayı Ofer, Nakab, Mecdo ve Damon cezaevlerindeki esirler tarafından geniş çaplı protesto eylemi başlatılmıştı. 

İşgal rejiminin Damon Cezaevi'nde, 3'ü 18 yaşın altında, 6'sı yaralı, 7'si çocuklu 29 kadın esir bulunuyor. 

Esirler Kulübü'nün raporlarına göre geçen yıl içinde 172 Filistinli kadın işgal güçleri tarafından gözaltına alındı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar