İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ AKABETU CEBER KAMPINA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin bu sabah (4 Şubat Cumartesi)  erken saatlerde Batı Şeria’nın Eriha vilayetindeki Akabetu Ceber Kampı’na düzenlediği baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 512 Tarih: 04 Şubat 2023 21:25
İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ AKABETU CEBER KAMPINA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin Akabetu Ceber Kampı El-Mukayıta Mahallesi’nde bazı evlere baskın düzenlediği ve Lafi ailesinden üç kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca bir eve roket attığı ve evin avlu duvarlarını yıktığı, kuşatma altına aldığı gençlerden birinden teslim olmasını istediği ancak gencin teslim olmayı reddettiği belirtildi.
 

İşgal güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında gerçek mermilerle yaralananlar olduğu ve Filistinli gençlerin işgal ordusuna ait araçlara molotof kokteyli attı ifade edildi.
 

Yerel kaynaklar, çatışmalar sırasında ikisi ağır beş kişinin yaralandığını ve yaralıların hastaneye kaldırıldıklarını söyledi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin El-Mukayıta Mahallesi’nde kadınları ve çocukları evlerinden çıkmaya zorladığı ve yağmur altında beklettiği bildirildi.
 

İşgal güçleri Eriha’nın güneyinde Yahudi yerleşimcilerin gittiği bir lokantaya ateş açanları gözaltına almak amacıyla yaklaşık bir haftadır Eriha kentini kuşatma altında tutuyor ve evlere baskın düzenleyerek arama yapıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar