ERİHA ŞEHRİ 7 GÜNDÜR SİYONİST KUŞATMA ALTINDA

İsrail işgal yönetimi Filistin'in Batı Şeria bölgesinin doğu kesiminde yer alan Eriha şehrini 7 günden beridir kesintisiz bir şekilde kuşatma altında tutuyor.  

Görüntülenme: 482 Tarih: 03 Şubat 2023 10:32
ERİHA ŞEHRİ 7 GÜNDÜR SİYONİST KUŞATMA ALTINDA

İşgal rejimi Eriha şehrini sıkı abluka ve kuşatma altında tutabilmek için şehrin bütün giriş noktalarında askeri barikatlar oluşturdu ve buralara beton kütleler yerleştirdi. Şehrin dışından gelen bütün araçları da tek tek sıkı bir şekilde aramadan geçiriyor ve yolcularının hepsinin kimliklerini kontrol ediyor. 

Eriha şehrindeki kurumlar işgal rejiminin uyguladığı ablukanın ve sürdürdüğü kuşatmanın şehirde bütün hayat alanlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini, özellikle de tarım ve turizm sektörünün büyük zarar gördüğünü, bu sektörlerde çalışanların milyonlarca dolar zarar ettiğini dile getirdi. 

Eriha ve El-Ağvar Vilayeti Ticaret Odası Başkanı Teysir Humeyde dün (2 Şubat Perşembe) kuşatma hakkında düzenlediği basın toplantısında, kuşatmanın Eriha'nın tüm dünyayla irtibatını kestiğini, turizm hareketinin tamamen durduğunu, dinlenme tesislerinin, otellerin ve diğer turistik tesislerin boş kaldığını, tüm rezervasyonların iptal edildiğini, seracılıkla uğraşanların ürünlerini piyasaya süremediklerini ve bu yüzden gerek turizmcilerin ve gerekse tarımla uğraşanların hepsinin büyük zarar gördüklerini dile getirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar