IRKÇI İSRAİL ERİHA'YI 3 GÜNDÜR MUHASARA ALTINDA TUTUYOR

İsrail işgal güçleri Filistin'in Batı Şeria bölgesinin doğu kesiminde yer alan Eriha şehrini üç günden beri askeri kuşatma ve abluka altında tutuyor.  

Görüntülenme: 510 Tarih: 30 Ocak 2023 07:16
IRKÇI İSRAİL ERİHA'YI 3 GÜNDÜR MUHASARA ALTINDA TUTUYOR

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde işgal askerlerinin Eriha'nın kuzeyinde ve güneyinde yer alan iki giriş kapısında ve Eriha çevresindeki bağlantı yollarında yoğun bir şekilde bulunduklarına dikkat çekildi. 

İşgal güçleri Eriha'nın güney kapısıyla bağlantılı olan Kudüs yolunu pazar akşamı tamamen trafiğe kapatmıştı. Ayrıca kuzey kapısını da kapatarak onlarca arabanın şehre girmesini engelleyerek saatlerce yollarda beklemelerine neden olmuştu.

İşgal güçlerinin bu kuşatmayı El-Muğ Kavşağı'nda işgalcilerin devam ettiği bir lokantaya silahlı saldırı düzenlenmesi üzerine başlattığı belirtiliyor. Söz konusu saldırıda bir kişi içeri girerek tabancasıyla bir el ateş etmiş ancak daha sonra silahının tutukluk etmesi sebebiyle kaçmıştı. Saldırıda herhangi bir yaralanma olayı olmadığı ve işgal güçlerinin eylemi gerçekleştiren kişiyi aramaya devam ettikleri belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar