FİLİSTİNLİ ESİRLER ZİNDANLARDA ŞİDDET GÖRÜYOR

Esirler Kulübü, işgal rejiminin cezaevleri yönetimine bağlı olarak çalışan elemanlarının son günlerde özellikle Ofer, Mecdo ve Nakab cezaevlerinde esirlere yönelik şiddet ve baskıyı artırdığını dile getirdi. Kulüp, işgal görevlilerinin esirlerden bazılarına aşağılayıcı muamelelerde bulunduğunu, bazılarını da hücrelere kapattığını bu yüzden söz konusu cezaevlerinde gerginliğin bir hayli arttığını belirtti. 

Görüntülenme: 424 Tarih: 28 Ocak 2023 13:17
FİLİSTİNLİ ESİRLER ZİNDANLARDA ŞİDDET GÖRÜYOR

Esirler Kulübü tarafından bugün (28 Ocak Cumartesi) yapılan açıklamada söz konusu cezaevlerinde özellikle hedef alınan koğuşlarda çoğunlukla İslami Cihad Hareketi mensubu esirlerin bulunduğuna dikkat çekildi. 

Açıklamada işgal gardiyanlarının bugün sabah 06.30'da Ofer Cezaevi'nin 22 nolu koğuşunda 12, 16 ve 19 nolu bölümleri bastığı, burada kalanları zorla dışarı çıkardıkları ve kendilerine fiili saldırıda bulundukları, sonra da 12 nolu koğuşa bir baskın düzenledikleri belirtildi. 

Benzer şekilde Mecdo ve Nakab cezaevlerinde de bazı koğuşlara baskınlar düzenlendiği bilgisi verildi. 

Kulüp, işgal gardiyanlarının koğuş baskınlarında esirlere çok vahşi saldırılar düzenledikleri, bu günlerde yapılan saldırıların 2019'dan beri gerçekleştirilen saldırıların en katıları olduğu bu durumun da tehlike çanlarının çalması anlamına geldiğini belirtti. 

Esirlerin İşleri Komisyonu'nun verdiği bilgilere göre işgal zindanlarında halen 29'u kadın, 150'si çocuk, 850'si idari tutuklu olmak üzere 4700 esir bulunuyor. Esirlerden 600'ü muhtelif müzmin hastalıklardan muzdarip. 552'si müebbet hapse mahkum edilmiş durumda. 330'u uzun süreden beri esaret hayatı yaşıyor. 15 esir de basın mensuplarından.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar