ŞUAFAT KAMPINDA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Bugün (25 Ocak Perşembe), İsrail işgal güçlerinin işgal altındaki Kudüs'e bağlı Şuafat Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında ağır yaralanmış olan 16 yaşında bir Filistinlinin aldığı yaraların tesiriyle akşam saatlerinde hayatını kaybettiği duyuruldu.  

Görüntülenme: 531 Tarih: 25 Ocak 2023 21:50
ŞUAFAT KAMPINDA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Yerel tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre, henüz 16 yaşında olan Muhammed Ali Ebu Salah isimli çocuk işgalci askerlerin saldırısının sebep olduğu yaralardan dolayı hastanede hayatını kaybetti. 

Video görüntülerinde, bu çocuğun yaralanmasından sonra işgal askerlerinin onun üzerine saldırdıkları, üstünü arama iddiasıyla adeta sokak köpekleri gibi kıyafetlerini parçaladıkları, bu saldırı yüzünden ağır yaralanan çocuğun önce Anata Sağlık Merkezi'ne kaldırıldığı, ardından bir ambülansla hızla bir hastaneye nakledildiği ancak tüm çabalara rağmen hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Muhammed Ali'nin şehit edilmesi sebebiyle Şuafat Mülteci Kampı ahalisinin genel grev ve üç günlük yas ilan ettiği bildirildi. 

İsrail işgal güçleri, feda eylemi gerçekleştirmesi sebebiyle şehit edilen Kudüslü Udey Et-Temimi'nin evini yıkmak için gerekli hazırlıkları yapmak amacıyla bugün sabah ağır araçlarıyla, asker ve polisleriyle Şuafat Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. 

Udey Et-Temimi'nin babası Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada işgal güçlerinin, kampın Anata semtinin Es-Selam Mahallesi'ndeki bir apartmanın altıncı katında yer alan dairelerini yıkmak amacıyla baskın düzenlediğini ifade etti.

22 yaşındaki feda eylemcisi Udey Et-Temimi, 19 Ekim 2022 tarihinde, Kudüs şehri yakınında Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine kurulu bir yahudi yerleşim merkezine ateş etme eylemi gerçekleştirmesi sebebiyle işgalci bekçiler tarafından silahlı saldırıyla şehit edilmişti. Söz konusu eylemin Et-Temimi'nin 11 gün içinde gerçekleştirdiği ikinci feda eylemi olduğu belirtildi. 

Tüm hukuk sistemlerinde "suçun ve cezanın şahsiliği" ilkesinin temel bir prensip olarak kabul edilmesine rağmen, Siyonist işgal rejimi, Filistinlilerden herhangi birini "suçlu" ilan etmesi durumunda onun bütün aile efradını, yakınlarını, akrabalarını, hatta oturduğu bölgenin tüm ahalisini bazen de bütün Filistin halkını "suça" ortak kabul ederek toplu cezalandırma yapıyor.

Bugün öğle saatlerinde de Cenin Mülteci Kampı ahalisinden olan 20 yaşındaki Arif Abdunnasır Arif Lahluh isimli genç Kalkilya yakınlarında bir bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle işgal güçleri tarafından şehit edildi.

Bugünkü iki şehitle birlikte bu yılın başından itibaren şehit edilen Filistinli sayısının 20'yi bulduğu bunlardan 10'unun Cenin bölgesinden olduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar