SİYONİST İŞGALCİLER BATI ŞERİA'DA YENİ BİR YERLEŞKE İNŞA ETMEYE HAZIRLANIYOR

İşgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesine yerleştirdiği yahudi yerleşimcilerden bir grup dün gece (19-20 Ocak), Nablus yakınında bir bölgede yeni bir yerleşim bölgesi kurma çalışmalarını başlattı.  

Görüntülenme: 459 Tarih: 20 Ocak 2023 01:55
SİYONİST İŞGALCİLER BATI ŞERİA'DA YENİ BİR YERLEŞKE İNŞA ETMEYE HAZIRLANIYOR

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yahudi yerleşimi dosyasını takipten sorumlu olan Gassan Dağlas yaptığı açıklamada yerleşimcilerden bir grubun Curiş arazileri içinde yer alan Va'r Cemme mıntıkasına baskın düzenleyerek yeni bir yerleşim alanı oluşturduklarını, inşaat faaliyetlerini başlatmak amacıyla şantiye kurmak için bölgeye birkaç tane karavan yerleştirdiklerini belirtti.

Dağlas yerleşimcilerin Nablus'un kırsal bölgesinde bu tür yeni yerleşim alanları oluşturma veya mevcut yerleşim merkezlerini genişletme ve arazi gaspı faaliyetlerinin arttığına dikkat çekti. 

Normalde yahudi yerleşimcilerin bu şekilde bir bölgeye el koyarak orada yerleşim alanı oluşturmaları işgal rejiminin planlı yerleşim ve genişletme faaliyetlerinin dışında sayılıyor. Dolayısıyla yerleşimci çetelerin kurduğu bu tür yerleşim alanları gecekondu niteliğinde. Ancak işgal rejimi onların bu şekilde Filistinlilerden arazi gasp etmelerine ve gecekondu tarzı yerleşim merkezleri kurmalarına engel olmuyor. O yüzden Batı Şeria bölgesinde gecekondu tarzında onlarca yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bunların tümü Filistinlilerin arazilerinin eşkıya yöntemiyle gasp edilmesi suretiyle kurulmuş durumda.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar