ABBAS YÖNETİMİNDEN DİRENİŞÇİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BASKI

Necah Üniversitesi yönetimi, üniversitedeki İslami Kitle mensubu öğrencilerden bazıları hakkında, Hamas'ın 35. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen gösteriye katıldıkları gerekçesiyle uzaklaştırma cezaları verdi. 

Görüntülenme: 498 Tarih: 19 Ocak 2023 10:45
ABBAS YÖNETİMİNDEN DİRENİŞÇİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BASKI

İslami Kitle'nin 14 Aralık 2022 tarihinde düzenlediği gösteriye Filistin Yönetimi'ne bağlı Koruyucu Güvenlik polisleri baskın düzenlemiş ve katılanlardan bazılarının kimliklerini tespit ederek üniversitenin disiplin kurullarına göndermişti. 

Necah Üniversitesi'ndeki İslami Kitle temsilcisi Bera Kasravi üniversite yönetiminin İslami kitle mensubu öğrencilerden bazılarıyla irtibata geçerek uzaklaştırma kararlarını bildirdiğini, bazı öğrencilere de uyarı notu gönderildiğini söyledi. 

Kasravi kararı çok ilginç ve zalimce bulduklarını, hiçbir şekilde hukuk kurullarına uymadığını, çünkü cezalandırılan İslami Kitle öğrencilerinin kesinlikle üniversitenin yönetmeliklerine ve kurallarına aykırı herhangi bir fiillerinin olmadığını dile getirdi. 

Necah Üniversitesi'ndeki İslami Kitle bazı mensuplarına yönelik cezalarla ilgili bir açıklamada bulunarak bu cezaların haksız olduğunu, cezalandırılan öğrencilerin yasal ulusal etkinliklere katılmalarından dolayı böyle bir cezalandırmaya maruz kaldıklarını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar