KATİL İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİT ETTİ

Siyonist işgal güçleri dün (17 Ocak Salı) öğle saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil yakınlarında bir Filistinli genci silahlı saldırı eylemi gerçekleştirdiği iddiasıyla şehit etti.  

Görüntülenme: 497 Tarih: 18 Ocak 2023 23:22
KATİL İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİT ETTİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Hamdi Ebu Deyye isimli bir Filistinli genç, El-Halil'in kuzeyindeki Halhul kasabasına bağlı Nebi Yunus Köyü girişinde işgal güçlerinin saldırısına maruz kalarak ağır yaralandı. Kısa bir süre sonra da hayatını kaybetti. 

İşgal güçlerinin ilk yardım ekiplerinin saldırıya maruz kalan gence yaklaşmalarını ve müdahalede bulunmalarını engelledikleri belirtildi. 

Siyonistlere ait Yedioth Aharanoot gazetesi, gencin Halhul civarındaki bir askeri mevzinin üzerine ateş ettiği ancak herhangi bir kişinin isabet almadığı iddiasında bulundu. 

Serogym isimli web sitesinde ise gencin, saldırıya uğramasından yaklaşık bir saat önce askeri mevziye ateş ettiği ve herhangi bir kişinin isabet almadığı belirtildi. 

Hamdi Ebu Deyye'nin şehit edilmesiyle birlikte 2023'ün başından itibaren şehit edilen Filistinli sayısı da 14'e yükseldi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar