YA'BED KASABASINDA ÇATIŞMA

Dün (16 Ocak Pazartesi) akşam saatlerinde İsrail işgal güçlerinin Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in güneyindeki Ya'bed kasabasına İsrail işgal güçlerinin baskın düzenlemesi üzerine çıkan çatışmalarda işgal güçlerinin çok sayıda gaz bombası atması birçok kişinin nefes alma krizi yaşamasına neden oldu.  

Görüntülenme: 565 Tarih: 17 Ocak 2023 22:50
YA'BED KASABASINDA ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde işgal güçlerinin baskın esnasında evlerin üzerine yoğun bir şekilde göz yaşartıcı gaz bombaları ve ses bombaları attığı belirtildi. 

Diğer yandan siyonist işgal güçleri tarafından özellikle himaye edilen ve milis gücü gibi kullanılan yahudi yerleşimci terör çeteleri de yine dün akşam saatlerinde Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Nablus'un güneyinde bulunan Huvvare kasabasında vatandaşlara saldırdı ve araçlarını taşladılar. 

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yahudi yerleşimciliğini takip dosyasından sorumlu olan Gassan Dağlas yerleşimci terör çetelerinin Huvvare kasabasının dış kısmında yer alan Selmanı Farisi Kavşağı'nda arabaları taşladıklarını ve bazı arabaların zarar gördüğünü belirtti.

Dağlas, yerleşimci teröristlerden birinin olayları görüntüleyen iki gazeteciyi ezmeye kalkıştığına dikkat çekti.

Olaylar nedeniyle Huvvare-Kalkilya yolunun birkaç saat trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar