ŞEHİT AHMET KAHLE HAKK'A UĞURLANDI

İşgal güçleri tarafından bu sabah (15 Ocak Pazar) Ramallah’ın kuzeydoğusundaki Ofra Yahudi Yerleşkesi yakınlarında şehit edilen 45 yaşındaki Ahmed Kahle için düzenlenen cenaze törenine çok sayıda Filistinli katıldı. 

Görüntülenme: 453 Tarih: 16 Ocak 2023 00:41
ŞEHİT AHMET KAHLE HAKK'A UĞURLANDI

Şehidin naaşı ailesinin son kez görmesi için Ramon beldesindeki evine götürüldü ve cenaze törenine katılanlar şehitlerle gurur duyduklarını ifade eden sloganlar attı.
 

Şehidin kardeşi, Ahmed Kahle’nin daima şehit olmayı temenni ettiğini ve sonunda arzusuna kavuştuğunu, işgal güçlerinin kardeşini sabah iş yerine giderken yargısız infazla şehit ettiğini söyledi.
 

İşgal güçleri, 45 yaşındaki Ahmed Hasan Kahle’yi Ramallah’ın kuzeydoğusundaki Ofra Yahudi Yerleşkesi yakınlarında şehit ederken oğlunu da yaraladı.
 

Yerel kaynaklar, işgal askerlerinin Silvad beldesi arazileri üzerinde kurulu Ofra Yahudi Yerleşkesi yakınlarında oğluyla birlikte otomobilinde bulunan Kahle’yi aracından indirerek üzerine ateş ettiklerini söyledi.
 

İşgal askerlerinin göğsünden ve boynundan yaralanan Kahle’yi yerde kan kaybeder bir şekilde bıraktıkları ve ilk yardım ekiplerinin müdahalesine izin vermedikleri, oğlunu da yaralı halde gözaltına aldıkları kaydedildi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), şehit Ahmed Kahle için yayınladığı taziye mesajında işgalcilerin Batı Şeria’da cinayetlerinin artmasının Filistin halkının direniş iradesini kıramayacağını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar