SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BİR FİLİSTİNLİYİ ŞEHİT ETTİ

İşgal güçleri bu sabah (15 Ocak Pazar) Ramallah’ın doğusundaki Silvad beldesi yakınlarında bir Filistinliyi yargısız infaz etti. 

Görüntülenme: 438 Tarih: 15 Ocak 2023 15:28
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BİR FİLİSTİNLİYİ ŞEHİT ETTİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, 45 yaşındaki Ahmed Hasan Kahle’nin bu sabah Ramallah’ın doğusundaki Silvad beldesi yakınlarında işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olduğunu açıkladı.
 

Yerel kaynaklar, işgal askerlerinin Silvad beldesi arazileri üzerinde kurulu Ofra Yahudi Yerleşkesi yakınlarında oğluyla birlikte otomobilinde bulunan Ahmed Hasan Kahle’yi aracından indirerek üzerine ateş ettiklerini söyledi.
 

Kaynaklar, şehidin oğlunun da işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandığını ve yaralı halde gözaltına alındığını bildirdi.
 

Ahmed Hasan Kahle’nin bu sabah şehit olmasıyla birlikte yılbaşından bu yana işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli sayısı 13’e yükseldi.
 

İşgal güçleri dün sabah erken saatlerde Cenin’de Filistinli iki genci arabalarına ateş açarak şehit etmişti.
 

Filistin Kızılayı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Filistinli iki gencin Cenin’in Caba kasabasında içinde bulundukları araca işgalci askerlerin otomatik silahlarla ateş etmeleri sonucu ağır yaralandıkları belirtildi ve gençlerin kaldırıldıkları hastanede kısa süre sona hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar