FİLİSTİNLİ ESİR NEBİL YUSUF MESALİME ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İsrail işgal yönetimi dün (10 Ocak Salı) gece El-Halil ahalisinden 51 yaşındaki Nebil Yusuf Mesalime'yi (Ebu'l-Ğallasi) 23 yıl süreyle esaret altında tuttuktan sonra serbest bıraktı.  

Görüntülenme: 520 Tarih: 11 Ocak 2023 10:30
FİLİSTİNLİ ESİR NEBİL YUSUF MESALİME ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

El-Halil'in batısındaki Beytu Avva kasabasında Mesalime'nin karşılanması amacıyla kurulan çadıra dün akşam işgal güçleri tarafından baskın düzenlendiği, baskıncıların Filistin bayraklarını indirdikleri, Mesalime'nin kardeşlerinin evlerini basarak arama yaptıkları ve toplanan kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz sıktıkları haber verildi. 

Mesalime'nin hanımı işgalci saldırganların bu tür uygulamalarla, kendilerinin esirin özgürlüğüne kavuşması münasebetiyle yaşadıkları sevinci üzüntüye dönüştürmeyi ve esirin ailesine ve yakınlarına zarar vermeyi amaçladıklarına dikkat çekti. Hanımı, işgal subaylarının kendilerini arayarak Filistin bayraklarını asmaları ve Mesalime'yi karşılamak için toplanmaları halinde onu esaret altında tutmaya devam edecekleri ve buna ek olarak kardeşlerini de hapse atacakları tehdidinde bulunduklarını dile getirdi.

İşgal rejimi Nebil Mesalime'yi 2000 yılında tutuklayarak 23 yıl hapse mahkum etmişti. Ondan önce de 1987, 1989, 1990, 1993 ve 1994 yıllarında esir etmişlerdi. Bunlarla birlikte toplamda 27 yıl süreyle işgal zindanlarında esaret hayatı yaşadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar