EL HALİL'DE 2023'ÜN İLK BIÇAKLAMA EYLEMİ

Bugün (11 Ocak Çarşamba) akşam saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesimindeki El-Halil'de gerçekleştirilen bıçaklı eylemde bir yahudi yerleşimcinin yaralandığı, eylemcinin ise şehit edildiği haber verildi.  

Görüntülenme: 599 Tarih: 11 Ocak 2023 21:40
EL HALİL'DE 2023'ÜN İLK BIÇAKLAMA EYLEMİ

İşgal ordusunun radyosu tarafından yayınlanan habere göre, El-Halil'de Filistinlilerin arazilerinin zorla gasp edilmesi suretiyle inşa edilen Hawat Yehuda yahudi yerleşim merkezi yakınında gerçekleştirilen bıçaklı eylemde bir yahudi yerleşimci orta ile ağır arası bir şekilde yaralandı. 

Siyonistlere ait medya organlarının yayınladığı haberlere göre 25 yaşlarındaki yerleşimci başından ve karnından aldığı bıçak yaralarıyla ağıra yakın bir şekilde yaralandı. Bir başka yerleşimci ise eylemi gerçekleştiren Filistinliye silahla ateş ederek yaraladı. Daha sonra eylemcinin şehit olduğu açıklandı. 

Siyonistlere ait Kan televizyonu Filistinli eylemcinin yerleşimcinin silahlı saldırısında ağır yaralandığını ancak kısa süre sonra da hayatını kaybettiğini ifade etti. Eylemcinin kimliği ise açıklanmadı. 

Ancak daha sonra Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada eylem sebebiyle şehit edilen gencin adının Sind Muhammed Osman Semamire olduğu duyuruldu.

Söz konusu eylemcinin bugünün ikinci şehidi olduğu belirtildi. İşgalcilerin sabahleyin Nablus yakınındaki Balata Mülteci Kampı'na düzenledikleri saldırıda başından vurularak ağır yaralanan 21 yaşındaki Ahmed Amir Selim Ebu Cuneyd isimli genç de akşam saatlerinde hastanede hayatını kaybetmişti.

Bu akşamki eylemin aynı zamanda 2023 yılının ilk bıçaklı eylemi olduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar