GEÇEN YIL BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 176 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Son dört yıla nispetle, işgal güçlerinin Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te en fazla ihlal gerçekleştirdikleri yıl geçen yıl yani 2022 yılı oldu. Verilen bilgiler, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik saldırganlığını, düşmanca tutumunu ve insanlık suçlarını artırdığını ortaya koyuyor. 

Görüntülenme: 455 Tarih: 07 Ocak 2023 12:35
GEÇEN YIL BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 176 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistin Bilgi Merkezi'nin hazırladığı yıllık rapora göre İsrail işgal güçleri ile onların, kıyafetleri sivil omuzları silahlı gerilla güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimcilerin 2022 yılı içinde işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde gerçekleştirdikleri ihlal sayısı 35 bin 520'yi buldu. Bu sayının cinayetten sürgüne, ev basmadan esir almaya, arazileri tahrip etmekten insanların mal varlıklarını gasp etmeye tüm ihlal türlerini kapsadığı ifade edildi. 

İşgalci askerlerin ve yerleşimci teröristlerin ihlallerinin ve saldırılarının hedefinde eğitim ve sağlık sektörleri de vardı. Bu konuda tüm uluslararası sözleşmeleri ve insan hakları ilkelerini ayaklar altına aldıklarına dikkat çekildi. 

Filistin Bilgi Merkezi'nin raporuna göre işgalcilerin ve yerleşimci terör çetelerinin saldırılarında 2022 yılı içinde 45'i çocuk, 7'si kadın, 4'ü yaşlı olmak üzere 176 Filistinli şehit edildi. Bu sayının son dört yılın en yüksek sayısı olduğu vurgulandı. 2021'de şehit edilenlerin sayısının ise yaklaşık iki katına tekabül ediyor. 

2022'de yaralananların sayısı ise 8757'ye ulaştı. 

Gözaltına alınanların sayısı 6551'i buldu. Bunların arasında çocuklar, kadınlar ve eski esirler de yer alıyor. 

İşgalci askerlerin gerçekleştirdiği saldırı sayısı 2970'i bulurken, onların gerilla güçleri niteliğindeki yerleşimci terör çetelerinin gerçekleştirdiği saldırıların sayısı da 1512 oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar