SİYONİST İŞGALCİLER Bİ'RU HARİS'TE TERÖR ESTİRDİ

Bugün (7 Ocak Cumartesi), yahudilerde iş yapmama ve ibadet günü olmasına rağmen yahudi yerleşimciler terör eylemlerine ara vermeden devam etti ve sabah saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzeyinde yer alan Bi'ru Haris (Haris Kuyusu) mıntıkasını basarak burada piknik yapan Filistinlilere saldırdılar.  

Görüntülenme: 459 Tarih: 07 Ocak 2023 03:36
SİYONİST İŞGALCİLER Bİ'RU HARİS'TE TERÖR ESTİRDİ

Yerel kaynaklar yerleşimci terör çetelerinin bölgeye yaptıkları baskın sırasında bölgedeki çiftçilere saldırdıklarını ve bölgenin kırsal alanında piknik yapanları da burayı terk etmeye zorladıklarını dile getirdi. 

Haris Kuyusu, Selfit'in kazası durumundaki Haris kasabasına nispetle böyle isimlendiriliyor ve Kefel Haris köyünün sınırları içinde yer alıyor. Burada bölgenin en lezzetli kaynak sularından birinin bulunması sebebiyle insanlar gezi ve piknik için bu kuyunun etrafındaki arazilere geliyor. Ancak siyonist terör çeteleri Filistin halkının bölgenin suyundan da havasından da yararlanmasına fırsat vermek istemiyor ve onları her fırsatta tehdit ederek, yurtlarını terke zorlamak istiyorlar. 

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar. 

Uluslararası yasalara göre bu yerleşimci terör çetelerinin ikamet ettiği yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar