KABATİYE KASABASINDAKİ ÇATIŞMALARDA BİR SİYONİST ASKER YARALANDI

Siyonist işgal ordusu bugün (4 Ocak Çarşamba) sabah Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin vilayetinin Kabatiye kasabasında Filistinli direnişçilerle işgal askerleri arasında meydana gelen çatışmalarda bir işgal askerinin yaralandığını itiraf etti.  

Görüntülenme: 628 Tarih: 04 Ocak 2023 10:25
KABATİYE KASABASINDAKİ ÇATIŞMALARDA BİR SİYONİST ASKER YARALANDI

İşgal ordusu adına açıklama yapan bir kişi bugün sabah Cenin'in Kabatiye kasabasında Filistinli silahlı direnişçilerle işgal askerleri arasında çatışma meydana geldiğini duyurdu. 

Siyonistlere ait Yedinci Kanal isimli tv kanalında olayın ayrıntısıyla ilgili bilgiler arasında, işgal askerlerinin "arananları" ele geçirme iddiasıyla düzenledikleri baskın sırasında çatışma meydana geldiği ve işgalci askerlerden birinin yaralandığı ifade edildi. Haberde işgalci askerlerin baskın sırasında Filistinli direnişçilerin silahlı saldırısına maruz kaldıkları belirtildi. 

Adı geçen tv kanalı bir Filistinlinin bir işgalci askerin silahını almaya çalıştığı, bu sırada askerlerin ona ateş ettikleri ve o kişinin yaralandığı iddia edildi.

Yerel kaynaklarda, işgal güçlerinin Kabatiye'ye bugün sabahın erken saatlerinde baskın düzenleyip bir evi kuşatmaya aldıkları bunun üzerine çatışmalar çıktığı haber verildi. 

Saldırıda bir Filistinli gencin işgal güçlerinin mermileriyle omuzundan ve ayağından yaralandığı, gencin yere düşmesi üzerine işgalcilere ait devriye aracının onu ezmeye kalkıştığı, gencin tedavi için Cenin Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

İşgal askerlerinin baskında Meruh Yasir Huzeymiye, Muhammed Lütfi Ebu'r-Rabb ve Abdullah Ebu Va'r isimli Filistinlileri gözaltına aldıkları bilgisi verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar