IRKÇI İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİR AHMED MANASIRA'YI YAVAŞ YAVAŞ ÖLDÜRÜYOR

Gazze'deki Esirler ve Özgürleştirilenler Bakanlığı, işgal rejiminin Yüksek Mahkeme'sinin hasta durumdaki esir Ahmed Manasıra'nın özgürleştirilmesi amacıyla açılan temyiz davasını reddetmesinin onun da yavaş yavaş öldürülmesi anlamına geldiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 834 Tarih: 02 Ocak 2023 04:19
IRKÇI İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİR AHMED MANASIRA'YI YAVAŞ YAVAŞ ÖLDÜRÜYOR

Gazze'deki Esirler Bakanlığı, Manasıra'nın sağlık durumunun sürekli kötüleşmesine rağmen onun serbest bırakılmamasının onun da aşamalı bir şekilde ölüme gönderilmesi anlamına geldiğini ve işgal rejiminin zindanlarında insan haklarıyla ilgili bütün değerlerin ve ilkelerin çiğnendiğini vurguladı.

Bakanlık, insan haklarıyla ilgilenen uluslararası kurumların işgal rejiminin uygulamaları karşısında sessiz kalmalarının onun daha da cüretlenmesine sebep olduğuna dikkat çekti.  

Kanser hastası esirlerden Nasır Ebu Hamid 20 Aralık 2022 tarihinde işgal yönetiminin kasıtlı tıbbi ihmali sebebiyle cezaevinde hayatını kaybetmişti. 
 
13 yaşında esir edilen ve bugün 20 yaşına gelmiş olan Ahmed Manasıra'nın maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalar, işkenceler ve hücre hapisleri yüzünden ruhsal ve bedensel yönden birçok sorun yaşadığı belirtiliyor. Bu arada soruşturma esnasında maruz kaldığı darp yüzünden kafasında şişme meydana geldiği ve bu sebeple çok şiddetli baş ağrıları ve acılar çektiği belirtiliyor. 

İşgal güçleri 2015 yılında Ahmed Manasıra'yı, bıçaklı eyleme kalkıştıkları iddiasıyla, amcasının oğluyla birlikte üzerlerine ateş ettikten sonra esir etmişlerdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar