SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİ GENÇLERE SALDIRDI

İşgal güçleri dün (29 Aralık Perşembe) Kudüs’ün kuzeyindeki Er-Ram beldesine baskın düzenlerken, Yahudi yerleşimciler Nablus vilayetinde Filistinlilere saldırdı. 

Görüntülenme: 522 Tarih: 30 Aralık 2022 19:57
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİ GENÇLERE SALDIRDI

Nablus’un güneyindeki Havara beldesinde Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğrayan Filistinli dört gencin yaralandıkları belirtildi.
 

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Filistinli dört gence Havara beldesindeki Selman El-Farisi Kavşağı yakınlarında biber gazıyla saldırdıklarını bildirdi.
 

Kaynaklar, gençlerden üçünün tedavi için İbn Sina Acil Servisi’ne kaldırıldıklarını ve dördüncü gencin tedavisinin ise olay yerinde yapıldığını ifade etti.
 

Yahudi yerleşimcilerin Selman El-Farisi Kavşağı yakınlarında ayrıca Filistinlilere ait araçlara saldırdıkları ve araçları taşladıkları, araçlardan bazılarının camlarının kırıldığı belirtildi.
 

Kudüs’te de işgal güçleri Er-Ram beldesi girişine baskın düzenlerken, işgal askerleriyle belde sakini gençler arasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
 

Kaynaklar, Er-Ram beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine göz yaşartıcı bomba attığını ve işgal askerlerinin kalabalık gruplar halinde beldede konuşlandığını, çatışmalarda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
 

İşgal güçleri neredeyse her gün Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor ve baskınlar sırasında işgal ordusu askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanıyor.
 

Yahudi yerleşimciler de Filistinlilere ve evlerine saldırıyor, araçlarına ve tarım arazilerine zarar veriyor, gasp etmek istedikleri arazilere baskın düzenliyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar