GASIP İSRAİL ŞEHİT MUHAMMED EL CA'BERİ'NİN EVİNİ YIKACAK

Siyonist işgal rejimi ordusunun Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki işgal birliklerinin sözde komutanı dün akşam, geçtiğimiz Ekim ayının sonunda Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil şehrinde bulunan Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezinde, bir yerleşimcinin ölümüne birinin de yaralanmasına neden olan eylemi gerçekleştirdikten sonra şehit edilen Muhammed El-Ca'beri'nin ailesinin evinin yıkılması kararını imzaladı.  

Görüntülenme: 522 Tarih: 28 Aralık 2022 18:47
GASIP İSRAİL ŞEHİT MUHAMMED EL CA'BERİ'NİN EVİNİ YIKACAK

Siyonistlere ait Ynet isimli haber sitesinin haberine göre işgalci komutanın, söz konusu kararı imzalaması, karar hakkında ailenin açtığı temyiz davasının işgal mahkemesi tarafından reddedilmesinden sonra gerçekleşti. 

Siyonist işgal rejimi, Filistinli bir kişiyi mahkum ettiği zaman, bu konuda hukukun "suçların bireyselliği" ilkesini ayaklar altına alarak mahkum ettiği kişinin bütün aile efradını, anne babasını, eşini, çocuklarını ve kardeşlerini topluca cezalandırıyor. Bu amaçla ailenin evini yıkıyor. 

El-Ca'beri'nin ailesinin El-Halil'in güney kesiminde yer alan evlerinin yıkılmasına dair kararın iptali için yaptığı temyiz başvurusu dün işgal mahkemesi tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine işgal ordusu hemen kararı uygulamaya geçirmek için harekete geçti ve işgal birliklerinin sözde komutanı da kararı imzaladı.

Yıkılması istenen evin beş kattan oluştuğu ve içinde şehit Muhammed El-Ca'beri'nin ailesinin, anne babasının, kardeşlerinin ve onların ailelerinin ikamet ettiği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar