IRKÇI İSRAİL BU YIL FİLİSTİNLİ 600 ÇOCUĞU EV HAPSİNE MAHKUM ETTİ

Siyonist işgal rejimi insanları sadece cezaevlerine doldurarak değil kendi evlerine hapsederek de özgürlüklerinden yoksun bırakıyor. İşgal zulmü, çocuk büyük demeden bütün herkesi kuşatmış durumda.  

Görüntülenme: 519 Tarih: 26 Aralık 2022 01:23
IRKÇI İSRAİL BU YIL FİLİSTİNLİ 600 ÇOCUĞU EV HAPSİNE MAHKUM ETTİ

İsrail işgal rejimi, 2022 yılı içinde 600 Kudüslü çocuğu ev hapsine mahkum etti. 

Esirlerin İşleri Komitesi'nin bugün (26 Aralık Pazartesi) yaptığı basın açıklamasına göre, siyonist işgal rejimi 14 yaşın altındaki çocuklara işkence ve zulüm yöntemleri arasında onları kendi evlerine hapsetme uygulamasına da sıkça başvuruyor. İşgal mahkemesi bir çocuk hakkında dava açtığı zaman onun hakkındaki soruşturmanın sürdüğü dönemde çocuk ev hapsine mahkum edilerek özgürlüklerinden mahrum bırakılıyor. 

İşgal rejiminin yasaları 14 yaşın altındaki çocukların hapis cezasına çarptırılmasına izin vermediğinden işgal rejimi bu çocukları kendi evlerinde hapse maruz bırakıyor.

Ev hapsine mahkum edildikleri süre içinde çocuklara GBS denilen elektronik kelepçe vuruluyor. Nadiren çocukların kefillerinin de yanlarında olması şartıyla okula veya sağlık merkezine gitmelerine izin veriliyor.

Aileler çocuklarının ev hapislerinin kaldırılması için bazen işgal yönetimine yüklü miktarlarda para ödemek zorunda kalıyor.

İşgal yargısı çocukları bazen şehir dışına sürgün ediyor. Bu da ailelere ek bir masraf yüklüyor.  

İşgal rejimi yasaları her ne kadar 14 yaşın altındaki çocuklara hapis cezası verilmesine izin vermese de uygulamada onların polis veya istihbarat elemanları tarafından gözetim altına alınmasının ve işkenceyle sorguya çekilmelerinin önünde herhangi bir engel bulunmuyor. Bu yüzden işgal rejiminin polis ve istihbaratı çocuklara sorgulama sürecinde işkence uyguluyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar