BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Filistinli direnişçiler son 24 saatte Batı Şeria’da 11 direniş eylemi gerçekleştirirken eylemlerin 6’sının ateş açma ve birinin el yapımı patlayıcı atma eylemi olduğu, 4 noktada da işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi. 

Görüntülenme: 443 Tarih: 25 Aralık 2022 07:45
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Kudüs’ün Beyt İcza köyünde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli direnişçiler El-Celeme kontrol noktasında ve Dotan kontrol noktasında, Meirav Yahudi Yerleşkesi’nde, Ceba’ ve El-Araka beldelerinde, Cenin Kampı’nda işgal güçlerine ateş açtı.
 

Ramallah’a bağlı Beytunya beldesinde ve El-Halil’deki El-Fevvar Kampı’nda işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı, Filistinli direnişçilerin El-Fevvar Kampı’nda işgal güçlerine el yapımı patlayıcı attığı kaydedildi.
 

İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor, insanların genelde uykuda oluğu saatlerde gerçekleştirilen baskınlar sırasında evlerde arama yapıyor ve eşyalara zarar veriyor.
 

İşgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs’te düzenlediği baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşanıyor ve Filistinli direnişçiler ateş açma ve el yapımı patlayıcı atma gibi eylemlerle işgal güçlerine misillemede bulunuyorlar.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar