BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (25 Aralık Pazar) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek Filistinli birçok genci gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 388 Tarih: 25 Aralık 2022 03:56
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçlerinin Cenin kentine düzenlediği baskın sırasında Filistinli direnişçilerle işgal askerleri arasında çatışmalar yaşandı.
 

Filistinli Esir Kulübü, işgal güçlerinin işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik silahlı eylemlere karıştıkları gerekçesiyle bir grup genci gözaltına alarak sorguya çekmek üzere götürdüğünü açıkladı.
 

Cenin’e bağlı Kabatya beldesi girişinde bu sabah işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışma yaşandığı kaydedildi.
 

Görgü tanıkları, direnişçilerden bir grubun belde girişinde konuşlanan işgal askerlerine kurşun yağdırdığını söyledi.
 

Filistinli direnişçiler son 24 saatte Batı Şeria’da 11 direniş eylemi gerçekleştirirken eylemlerin 6’sının ateş açma ve birinin el yapımı patlayıcı atma eylemi olduğu, 4 noktada da işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.
 

Kudüs’ün Beyt İcza köyünde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli direnişçiler El-Celeme kontrol noktasında ve Dotan kontrol noktasında, Meirav Yahudi Yerleşkesi’nde, Ceba’ ve El-Araka beldelerinde, Cenin Kampı’nda işgal güçlerine ateş açtı.
 

Ramallah’a bağlı Beytunya beldesinde ve El-Halil’deki El-Fevvar Kampı’nda işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı, Filistinli direnişçilerin El-Fevvar Kampı’nda işgal güçlerine el yapımı patlayıcı attığı kaydedildi.
 

Filistin Bilgi Merkezi’ne göre 2022 yılında Batı Şeria’daki direniş eylemlerinde artış görüldü ve direnişçiler Kasım ayında toplam 1029 eylem gerçekleştirdi.
 

Filistinli direnişçilerin geçen ay gerçekleştirdikleri eylemlerin 80’inin ateş açma eylemi ve işgal güçleriyle silahlı çatışma olduğu, söz konusu eylemlerin 43’ünün Cenin’de gerçekleştiği bildirildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar