SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA 10 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Siyonist işgal güçleri bugün (21 Aralık Çarşamba) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde yine baskınlar gerçekleştirdi. Baskınlarda toplamda 10 kişinin gözaltına alındığı haber verildi.  

Görüntülenme: 365 Tarih: 22 Aralık 2022 10:03
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA 10 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçlerinin, Batı Şeria'nın güney kesimindeki Beytlahim'de Iyad El-Herimi, kuzey kesiminde yer alan Cenin'in batısındaki Ya'bed kasabasında da Mecdi Hasan Amarine isimli özgürleştirilmiş iki esiri yeniden gözaltına aldıkları haber verildi.

Şehrin batısındaki Burkin kasabasında da şehit Usame Subh'un kardeşi olan Mehdi Subh adlı genç ile Ahmed Ganim isimli bir genci evlerine baskın düzenleyip geniş çaplı arama yaptıktan sonra gözaltına aldıkları bildirildi.

Yine Cenin'in Ceba' kasabasında Sayil Hamamire, şehrin güneybatısındaki Fahme köyünde de Cemal Muhammed Meraibe ve Halid Ahmed Meraibe isimli şahısları gözaltına aldıkları belirtildi.

İşgal güçlerinin Ramallah'ın Na'lin kasabasında Muhammed Fidai Nafi ve İzzuddin Halil Habbazi isimli gençleri gözaltına aldıkları bilgisi verildi. 

Yerel kaynaklar Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in batısındaki İzna kasabasında da Kusay Halid El-Asud isimli gencin işgal güçlerinin baskınında gözaltına alındığını haber verdi. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar