NASIR EBU HAMİD'TEN KÖTÜ HABER

Vaid Esirler Derneği, Filistinli kanser hastası esir Nasır Ebu Hamid'in hafızasını tamamen kaybettiğini, bunun da hastalığın beynine ulaşması ve hatta beynini tamamen sarması anlamına geldiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 435 Tarih: 16 Aralık 2022 14:18
NASIR EBU HAMİD'TEN KÖTÜ HABER

Vaid'in Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında doktorların esir Ebu Hamid'e verilecek ağrı kesici ilaçların miktarını artırma kararı verdiklerini bunun da bedenine olumsuz yansıdığını, bu yüzden bazen 20 saate kadar varan uzun süreli uyku nöbetlerine girdiğini ifade etti.

Vaid açıklamasında, Ebu Hamid'in bedeninin ihtiyaç duyduğu gıda maddelerinin artık tamamen damardan verildiğine ve oksijen tüpüne bağlı olarak nefes alabildiğine, el ve bacak hareketlerinin ise artık tamamen durduğuna, yatağın yastığına dayanarak bile oturma gücünün kalmadığına dikkat çekildi.

Vaid'in açıklamasında, Ebu Hamid'in ailesinin onun üzerinde esir muamelesine artık son verilmesine dair tüm önerilerinin işgal rejimi tarafından reddedildiği, bilakis götürüldüğü her yerde sıkı güvenlik tedbirleri uygulandığı vurgulandı.

Ramallah ve El-Bire vilayetine bağlı El-Em'ari Mülteci Kampı ahalisinden olan Ebu Hamid'in sağlığı 2021 Ağustos'undan itibaren kötüleşmeye başlamış ve yapılan tespitlerde akciğer kanseri olduğu açıklanmıştı. 

2002 yılından beri yani yirmi yıldır esaret hayatı yaşayan Ebu Hamid'e 7 müebbet hapse ek olarak 50 yıl hapis cezası verilmiş durumda. 

Ebu Hamid'in kanser hastası olduğunun ortaya çıkmasından sonra sağlığının sürekli kötüleşmesine rağmen işgal yönetimi gereken ilgiyi göstermedi ve tedavisiyle yeterince ilgilenmedi. Bu yüzden hastalığı çok hızlı bir şekilde ilerledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar