BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyindeki Beytu Ummer kasabasında dün (6 Aralık Salı) işgal güçlerine karşı iki ayrı silahlı saldırı eylemi gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 489 Tarih: 07 Aralık 2022 00:53
BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMLERİ

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyindeki Beytu Ummer kasabasında dün (6 Aralık Salı) işgal güçlerine karşı iki ayrı silahlı saldırı eylemi gerçekleştirildi. Bunlardan ikincisini belgeleyen bir video medyada yayınlandı. Görüntüler, işgale karşı direnişin baş sırasında yer alan silahlı eylemlerde önemli ilerlemeler kaydedildiğini de belgeliyordu. 

Beytu Ummer'deki silahlı direniş eylemleri Gush Etzion yahudi yerleşim merkeziyle El-Halil arasında evvelki gece gerçekleştirilen ateş açma eyleminden birkaç saat sonra gerçekleştirildi. Bu eylem de işgalcilerden bir askeri birliği Karmei Tzur yahudi yerleşim merkezi yakınında hedef alan direnişçiler tarafından gerçekleştirilmişti ve bu eylemin gerçekleştirildiği nokta da Beytu Ummer kasabasına yakın bir yerde bulunuyordu. 

Bu tür eylemlerin siyonist işgal güçlerinde artık ciddi endişelere ve korkuya sebep olduğu işgal güçlerinin askeri raporlarında da dile getiriliyor. Çünkü bu eylemler, Batı Şeria bölgesinde taşlı saldırılarla ve el yapımı patlayıcılarla sürdürülen direniş eylemlerinin yanında silahlı mücadelenin de gittikçe yaygınlaşmasına işaret ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar