BATI ŞERİA'DA 49 DİRENİŞ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor.  

Görüntülenme: 603 Tarih: 30 Kasım 2022 01:34
BATI ŞERİA'DA 49 DİRENİŞ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Filistin Bilgi Merkezi tarafından son yayınlanan günlük rapora göre de raporun hazırlanmasından önce geçen 24 saatlik süre içinde 49 direniş eylemi gerçekleştirildi. Bunların içinde 3 ateş açma ve 1 araçla çarpma eylemi bulunuyor. Araçla çarpma eyleminde bir işgalci kadın askerin ağır yaralandığı duyuruldu.

Molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcılar atılması eylemlerinden birinde işgalcilere ait bir askeri aracın yandığı haber verildi. 

Raporda Filistinli direnişçilerin 12 noktada yerleşimci çetelerin saldırı ve baskınlarına karşı durduklarına dikkat çekildi. Çetelerin baskınlarının engellenmesi sırasında onların 8 araçlarının da direnişçiler tarafından atılan taşlarla hasar gördüğü belirtildi. 

İşgal güçleriyle de 20 ayrı noktada çatışma meydana geldi ve bu olaylarda da direnişçilerin işgalcilerin askeri araçlarına taş ve patlayıcı maddeler attıkları, işgalci askerlerden 5'inin yaralandığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar