BENNY GANTZ'IN KUDÜS KILICI SAVAŞI HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI GÜNDEMİ SARSTI

 

Görüntülenme: 681 Tarih: 29 Kasım 2022 10:46
BENNY GANTZ'IN KUDÜS KILICI SAVAŞI HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI GÜNDEMİ SARSTI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdüllatif El-Kanu' işgal rejiminin mevcut Savaş Bakanı Benny Gantz'ın yaptığı açıklamaların, Kudüs Kılıcı Savaşı'nın Filistin sahalarını birleştirme ve tüm Filistin coğrafyasına ulaşma konusunda gösterdiği başarının ve ortaya koyduğu güç dengesinin bir itirafı olduğu gibi aynı zamanda işgal rejiminde sebep olduğu iç kırılmayı da açığa çıkardığını ifade etti. 

El-Kanu' twitter hesabında yayınladığı mesajında, işgal rejiminin Surların Muhafızı Savaşı adını verdiği Filistin direnişinin ise Kudüs Kılıcı Savaşı olarak isimlendirdiği söz konusu savaştan bu yana işgal rejiminin gerileme içinde olduğunu dile getirirken, bu savaşın Kudüs'ün korunması ve işgalin silinip süpürülmesi için bir yöntem olarak kalacağını vurguladı. 

İşgal rejiminin Savaş Bakanı Gantz siyonistlerin Kanal 13 isimli televizyonlarına yaptığı açıklamada; "Hamas, bir buçuk yıl önce Kudüs tarafına bir füze atmak suretiyle İsrail'i Surların Muhafızı Savaşı'nın içine çekmekle önemli bir başarı gerçekleştirmiştir. Hamas Filistin'in farklı sahalarını birbirine bağlamayı başarabilmiştir. Bundan daha kötüsü ise içerideki (1948 Bölgesi'ndeki) şehirlerin duvarlarını yararak gerginliği buralara kadar taşıyabilmesi olmuştur." ifadelerine yer verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar