HAMAS LİDERLERİ CEMAL ET-TAVİL VE ADNAN HAMARİŞE ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞTU

İsrail işgal yönetimi esaret altındaki İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden El-Bire şehri ahalisinden olan Cemal Et-Tavil ile Cenin'in Yabed kasabası ahalisinden olan Adnan Hamarişe'yi bugün (28 Kasım Pazartesi) serbest bıraktı.  

Görüntülenme: 571 Tarih: 28 Kasım 2022 13:32
HAMAS LİDERLERİ CEMAL ET-TAVİL VE ADNAN HAMARİŞE ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞTU

İşgal yönetiminin, 60 yaşındaki Cemal Et-Tavil'i 18 ay süreyle Nakab Sahra Hapishanesi'nde idari tutuklama uygulamasıyla esaret altında tuttuktan sonra bugün sabah serbest bıraktığı bildirildi. 

İşgal güçleri Et-Tavil'i Haziran 2021'de El-Bire şehrindeki evinin önünde esir etmişlerdi. Ondan önce de 8 ay süreyle idari tutuklu olarak esaret altında tutulan Et-Tavil, Mart 2021'de serbest bırakılmıştı.

Et-Tavil'in 1989'dan bu yana işgal güçleri tarafından toplamda 14 kez tutuklandığı ve şimdiye kadar toplamda 17 yıl esaret hayatı yaşadığı belirtildi. İşgal güçleri onun eşini de 2010 yılında tutuklamış, bir yıl esaret altında tuttuktan sonra serbest bırakmıştı. 29 yaşındaki gazeteci kızı Büşra Et-Tavil de idari tutuklu olarak hapsedildi ve o da idari tutuklamayı protesto amacıyla açlık grevine başvurdu. 

Yine Hamas liderlerinden 57 yaşındaki Adnan Hamarişe de 8 ay süreyle idari tutuklu olarak esaret altında tutulduktan sonra bugün özgürleştirildi. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar