ABBAS YÖNETİMİ DİRENİŞÇİ MÜSLÜMANLARI ESİR ALIYOR

 

Görüntülenme: 420 Tarih: 26 Kasım 2022 00:33
ABBAS YÖNETİMİ DİRENİŞÇİ MÜSLÜMANLARI ESİR ALIYOR

Batı Şeria bölgesindeki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik organları özgürleştirilmiş eski esirlere, aktivistlere ve üniversite öğrencilerine yönelik siyasi amaçlı tutuklamaları sürdürüyor. Mevcut siyasi tutukluların serbest bırakılması için insan hakları kuruluşları tarafından yapılan tüm çağrılara kulak tıkadığı gibi her gün yine siyasi sebeplere binaen yeni tutuklamalar gerçekleştiriyor. Bu tutuklamalarda da onun işgal rejimiyle arasındaki güvenlik koordinasyonunun büyük bir rolü olduğu tahmin ediliyor. 

Abbas yönetimine bağlı Koruyucu Güvenlik Birimi'nin elemanları dün (25 Kasım Cuma) Nablus'ta Hasan Katinani isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Bir başka baskında ise Abdulfettah Ağber isimli bir genci yine evinden alıp götürdüler. 

Bu olaylardan bir gün önce yani Perşembe günü de Filistin Yönetimi'nin Muhaberat teşkilatına bağlı elemanlar Hamas'ın liderlerinden ve eski Maliye Bakanı Ömer Abdurrezzak'ın oğlu Muhammed Abdurrezzak'ı Selfit'teki iş yerini basarak gözaltına almışlardı. 

Polislerin evlere yaptığı baskınlarda silahlarıyla dehşet saçmalarının ve kaba davranışlarının çocukların ve kadınların telaşa kapılmalarına ve korkmalarına sebep olduğuna dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar