TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 22 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Siyonist işgal güçleri bu gece ve bugün (22 Kasım Salı) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve birçok kişiyi gözaltına aldılar. 

Görüntülenme: 638 Tarih: 22 Kasım 2022 01:15
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 22 FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri Ramallah'ın doğusundaki Silvad kasabasına baskın düzenleyerek özgürleştirilmiş eski esirlerden Mahmud Ahid Hamid ile Abdurrezzak İyad Hamid'i evlerini basıp sıkıca arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar.

Batı kısmında da Deyr Ebu Meşal köyüne baskın düzenleyerek Kusay İsa Rebi' ve Udey Rebi' isimli kardeşleri evlerini basarak gözaltına alıp bilinmeyen bir yere götürdüler. Köyün girişine de askeri kontrol noktası koyarak araçların köye girmesini engellediler. 

İşgal güçleri Ramallah'ın doğusundaki Berka kasabasında da özgürleştirilmiş eski esirlerden Halid Nevabit'i, ayrıca Nablus'un doğusundaki Belata Mülteci Kampı'ndan Ömer El-Kattavi isimli 16 yaşında bir genci gözaltına aldılar.

Esirler Enformasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerinin bugün yaptıkları şafak baskınlarında toplamda 22 kişinin gözaltına alındığının tespit edildiği bilgisi verildi.   

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar